Pikáns sütõtökkrémleves whiskys, pirított magvakkal | Húsimádó VLOG #6
sponsored links
Ha õsz, akkor sütõtökkrémleves - mert ezt sohasem lehet kihagyni. Most egy kicsit ismét variálok a megszokott receptemen, ugyanis chilivel is pikánsabbá teszem az ízvilágot, ami pedig a pirított magvakat illeti - na ott van egy kis finomság. A magokat beáztatom whiskybe, majd egy serpenyõben megpirítom õket, a maradék alkoholt pedig szintén a magokra locsolom.
Hogy milyen lett? Nos ha erre kíváncsi vagy, akkor ezt a videót nézd meg :-)
Hozzávalók:
- 1/2-1 db sütõtök
- 2-3 fej burgonya
- 2 fej hagyma
- 6-7 dl alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 ág kakukkfû
- friss gyömbér
- chili
- só és bors
- fenyõ- és tökmagok
- whisky